Architecten met een visie op wonen en werken.
Samen met Squizzo Architecten uw droomvilla bouwen

Squizzo Architecten is een creatief architectenbureau dat ingenieuze ontwerpen voor bedrijven en particulieren realiseert. Zij hebben veel ervaring binnen de verschillende disciplines van de architectuur. Squizzo Architecten ontwerpt namelijk woningen in alle stijlen zoals watervilla’s boerderijen en landhuizen maar ook overheidsgebouwen en bedrijfspanden.

Squizzo Architecten is een creatief architectenbureau uit Rotterdam, dat door heel Nederland in het oog springende projecten realiseert. Mensen die een eigen huis willen laten bouwen of hun bestaande huis willen renoveren zijn bij Cor Lovisa, directeur van dit architectenbureau, aan het juiste adres. Naast particulieren maken ook veel bedrijven en overheidsinstanties gebruik van de vakkundigheid van Squizzo Architecten. De kans is dus groot dat u wel eens, zonder het te weten, een fraai ontwerp van deze Rotterdamse architecten heeft gezien. Dat zou bijvoorbeeld in Den Haag geweest kunnen zijn waar voor het ministerie van Financiën, Perscentrum Nieuwspoort en De Rijksrecherche mooie opdrachten werden vervuld. Of in Maarssen waar het architectenbureau het strak vorm gegeven winkelcentrum Bisonspoor herontwikkelde. In het gemeentehuis van Groningen werd een functionele en open publiekshal bedacht waarbij ook het meubilair voor de wachtruimtes en het verlichtingsplan zijn ontworpen. Voor bouwmarkt Karwei, Gamma en Netwerk VSP tekende het architectenbureau het ontwerp van verschillende vestigingen. Ook voor kleinere ondernemingen wordt gewerkt zoals bijvoorbeeld een Rotterdamse opticien waar de winkel intern werd verbouwd en opnieuw ingedeeld. Dan zijn er nog de vele woningen die Squizzo Architecten door het hele land voor particulieren bedacht, tekende en realiseerde.

Veelzijdigheid

Bij Squizzo Architecten is alles mogelijk. Zij tekenen watervilla’s, ontwerpen modernistische villa’s met veel grandeur maar ook klassieke woningen in luxe landhuisstijl of karakteristieke, monumentale woonboerderijen. Het beheersen van die diversiteit aan stijlen heeft alles te maken met de jarenlange ervaring en de samenwerking met Architectenbureau Van de Graaf, Lammens en Van der Zwart BV. De twee architectenbureaus hebben hun krachten al enige jaren gebundeld. Squizzo is sterk in strakke en modernistische ontwerpen en de ander heeft veel expertise in de klassiek-traditionele architectuur. Beide architectenbureaus hebben een grote gemene deler: Zij ontwerpen volgens wens en budget van de opdrachtgever en zorgen dat er eenheid ontstaat tussen functie, ruimte, vorm, constructie en installaties, waarmee een optimale leefomgeving wordt gecreëerd.

Van tekening tot oplevering

De werkwijze van Squizzo Architecten en Architectenbureau Van de Graaf, Lammens en Van der Zwart BV is traditioneel. Dat wil zeggen dat het hele ontwerp- en bouwproces vanaf het Programma van Eisen tot en met de oplevering en nazorg wordt begeleid. Dat is uitzonderlijk. Tijdens het bouwproces wordt nauw samengewerkt met de aannemer en gecontroleerd op kwaliteit en het beheersen van het budget.

Maar voor de bouw kan starten, is daar een grondig traject aan vooraf gegaan.

Bij de samenwerkende architectenbureaus staat de mens en de omgeving centraal. Er wordt veel tijd en energie besteed om de wensen van de klant goed te leren kennen en te doorgronden hoe er geleefd en gewerkt wordt. Maar ook welke eisen de bewoners of gebruikers aan hun gebouw of ruimte stellen. Ir. Cor Lovisa: “Door middel van veel gesprekken proberen wij een beeld te krijgen welke sfeer, functie en stijl de opdrachtgever zoekt. Neem bijvoorbeeld het bouwen van een droomvilla. Dat gebeurt vaak slechts eenmaal in iemands leven. Dan moet dat huis ook perfect zijn en als een jas passen, maar toch ook flexibel zijn voor de toekomst. Daarom besteden wij heel veel tijd aan het voortraject. Voor wie bouw ik? Wat bouwen we? En hoe bouw ik? Dat zijn belangrijke vragen!”

Pas als er een goed beeld is ontstaan, worden de ruimtelijke en technische uitgangspunten opgesteld. Deze uitgangspunten dienen als leidraad voor de verdere ontwikkeling van het ontwerp waarbij samen met de opdrachtgever de sfeer wordt bepaald en het materiaalgebruik wordt gekozen.

Aan elk project, groot of klein, wordt die aandacht geschonken. “Alleen dan kom je tot een goed eindresultaat”, weet Cor Lovisa als… geen ander. “Een gebouw of woning moet innerlijk en uiterlijk de sfeer uitdragen die de opdrachtgever gedurende het ontstaansproces voor ogen heeft gestaan.”

Squizzo Architecten realiseerde vele geslaagde projecten. Op de foto’s is de diversiteit te zien en hoe er steeds is gespeeld met het zoeken naar contrasten met de natuurlijke omgeving of juist de integratie hiervan. Moderne en strakke architectuur wisselen elkaar af met karakteristieke ontwerpen voor landhuizen die soms een supermodern interieur hebben met zwevende trappen, glazen scheidingswanden, een ingenieus lichtplan en een uitgekiend beveiligingsysteem. Ook voor al die belangrijke extra’s heeft Squizzo Architecten de expertise in huis. Hun opdrachten voor bijvoorbeeld de overheid hebben bewezen dat zij ook voor domotica (automatisering binnenshuis), beveiligingssystemen, lichtplannen zeer functionele en effectieve ontwerpen maken. Bij al deze ontwerpen is Dubo (Duurzaam Bouwen) één van de uitgangspunten geweest.

Wie een droomvilla wil laten ontwerpen of een winkel-, bedrijfspand wil laten bouwen of verbouwen doet er goed aan met Squizzo Architecten contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek. Zij kunnen u verder ondersteunen en zorgen dat uw droom realiteit wordt!

Squizzo Architecten BV
Schiedamse Vest 103
3012 BH Rotterdam

www.squizzo.nl

Bron: DITO Magazine

2023 Squizzo Architecten BV